Във връзка с обявеното от правителството извънредното положение, свързано с 

...
Във връзка с обявеното от правителството извънредното положение, свързано с 
Коментари Харесай

СНЦ Медиатори – адвокати Варна с безплатни онлайн услуги за гражданите

 Във връзка с оповестеното от държавното управление изключителното състояние, обвързвано с  нуждата от ограничение разпространяването на COVID19 и обстоятелството, че подхванатите ограничения доведоха до блокирането на правораздавателната активност в страната Управитерният съвет на СНЦ  " Медиатори – юристи Варна " взе решение да даде на жителите и юридическите лица опция за онлайн разрешаване на разногласия посредством Центъра си за медиация.

Заявления могат да бъдат подавани посредством попълване на формата за контакт от уеб страницата на сдружението https://mediatori-advokati.com/.

До момента 15 готови медиатори-адвокати, членове на сдружението са декларирали присъединяване си в самодейността.

Услугата е безвъзмездна за всички, които подадат заявление до 13.04.2020 година

Осигурена е платформа, посредством която в затворена онлайн група страните ще могат да осъществят контакт между тях /чрез чат и видеоконферентна връзка/ под управлението на назначения посредник.

Медиацията е различен инструмент за извънсъдебно разрешаване на разногласия. Тя е непринуден, еластичен, конфиденциален и учреден на ползи развой, в който страните се стремят да реализират спокойно разрешаване на разногласия със съдействието на неутрална трета страна – посредник.

Предмет на медиация могат да бъдат цивилен, търговски, трудови, фамилни и административни разногласия, свързани с права на консуматори, и други разногласия сред физически и/или юридически лица, по които е възможно подписване на конвенция, в това число и когато са трансгранични.

Страните имат равни благоприятни условия за присъединяване в процедурата по медиация. Те вземат участие по своя воля и могат да се отдръпват когато и да е. Медиаторът не демонстрира користолюбие и не постанова решение по разногласието. В процедурата по медиация всички въпроси се уреждат по взаимно единодушие на страните.

Разискванията във връзка със разногласието са поверителни. Участниците в процедурата по медиация са длъжни да пазят в загадка всички условия, обстоятелства и документи, които са им станали известни в хода на процедурата.

При триумф поизводството приключва със съглашение, на което страните могат да придадат наложителна за осъществяване мощ единствено по своя, категорично и взаимно декларирана, воля пред надлежна правосъдна институция.

Наличието на провесен правосъден или арбитражен развой по същия спор не е спънка за започване на медиация.

За спомагателна информация и контакти:

Радослав Данков, Председател на Управителния съвет на съдружие " Медиатори – юристи Варна "   +359 885 853 102
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР